Welkom bij Buurtvereniging Brienenshof

Nieuws

  • BUURTFEEST Zaterdag 17 augustus voor alle bewoners van de wijk Brienenshof.
    Start 15:00 uur bij de speeltuin aan de Groenestraat

  • De buurtvereniging heeft dringend hulp nodig o.a. bij de voorbereiding van activiteiten, zoals carnaval, opschoondag, Pasen en buurtfeest. Buurtgenoten laat iets van je horen!

Agenda

Wie zijn wij

Buurtvereniging Brienenshof bestrijkt globaal het gebied tussen de Groenestraat, Korte Bemmelseweg/Stationsstraat, Marga Klompélaan en Rijksweg Zuid.

Doel van de vereniging is het bevorderen van de sociale samenhang in de wijk Brienenshof en het behouden en waar nodig verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid in de wijk.

Wij organiseren jaarlijks een groot aantal activiteiten voor jong en/of oud.
Heeft u ideeën laat het ons weten!

 

WhatsAppgroepen in Brienenshof

Sinds 2017 zijn in de wijk Brienenshof twee WhatsAppgroepen actief.

De Whatsappgroep BuurtpreventieBrienenshof  gericht op veiligheid in de wijk en de groep BuurtappBrienenshof voor wijkbrede sociale communicatie.

Klik hier voor meer informatie over deze WhatsAppgroepen en het aanmelden hiervoor.

Lees meer

AED in Brienenshof

Sinds juni is er een AED in Brienenshof. Deze hangt aan de Brienenshofsingel 28 (bij het houten bruggetje). Kun je reanimeren of wil je dit leren? Meld je aan op info@brienenshof.nl

Buurtkrant 2019-2

 

In deze buurtkrant de uitnodiging voor het buurtfeest op 17 augustus en weer tal van nieuwe activiteiten en uiteraard de ontwikkelingen op De Pas

De krant is in augustus verspreid en vind je hier.

Buurtbiebs

Aan de Groenstraat 62 en de Suze Groeneweglaan 18 hangt een Buurtbieb. Hier kun je boeken inzetten of lenen. Wil je een boek houden, zet er dan een andere voor terug.

 .… Ja jij. Jij die de feestjes van de buurtvereniging altijd zo leuk vond. Sinterklaas, de Paashaas, het buurtfeest, Sint Maarten….als het kon was je erbij. Maar nu ben je wat ouder en vind je jezelf te groot voor dit soort feestjes. Prima, maar de buurtvereniging is er ook voor jou. Daarom stellen we €250 beschikbaar voor een leuke activiteit voor jullie.


MAARRRRR jullie zullen zelf met een plan moeten komen. En tuurlijk willen we jullie helpen. Bijvoorbeeld met het regelen van de details of vervoer of weet ik wat. Onthoudt dus goed dat jullie dit hele jaar de kans hebben om een plan te bedenken om van die €250 iets leuks te gaan doen.
Zonde om die kans te laten liggen. Stuur je plan naar info@brienenshof.nl of neem contact op met een van de bestuursleden.

Eerste werkzaamheden Vitaal Sportpark de Pas gestart

Op maandag 3 juni zijn werkzaamheden gestart voor een multicourt op Sportpark de Pas in Elst. Een multicourt is een klein sportveld waar je naast voetbal ook kunt hockeyen, basketballen en volleyballen. Iedereen mag er gebruik van maken! Op 17 juni zijn ook werkzaamheden voor het kunstgrasveld van voetbalvereniging Spero gestart. Het nieuwe multicourt en vooral het kunstgrasveld moeten voor de start van het komend voetbalseizoen speelklaar zijn. Deze twee nieuwe velden vormen fase 1 van het Vitaal Sportpark de Pas dat volgend jaar helemaal klaar is. 

Georganiseerd én ongeorganiseerd sporten, spelen, recreëren en (samen)werken
De ambitie van de verenigingen en clubs is om van Sportpark de Pas een meer recreatief beweeg- en sportpark te maken waarbij zij samenwerken met maatschappelijke organisaties. In februari van dit jaar stemde de gemeenteraad in met het bestemmingsplan. Op dit moment wordt er gewerkt aan het definitieve ontwerp van fase 2. In fase 2 wordt de rest van het sportpark aangepakt. Zo worden er bijvoorbeeld een calisthenicspark, een speelgedeelte, een wandel-/hardlooproute en de visvijver gerealiseerd. 

Handige links

  • Wijkplatform Elst-Oost. Klik hier

  • Wijkplatform Elst-Zuid. Klik hier

  • Melden storing openbare verlichting. Klik hier

  • Gemeente Overbetuwe: Ontwerp bestemmingsplan Sportcomplex De Pas. Klik hier

  • Gemeente Overbetuwe: Ontwikkelingen Woongebied De Pas. Klik hier

Sponsors