AED

Sinds afgelopen zomer hangt er weer een AED in onze buurt. De AED hangt bij de Brienenshofsingel 28, nabij het bruggetje. Na een oproep in de buurt hebben tien enthousiaste buurtgenoten op een zaterdagochtend begin december een AED- en reanimatiecursus gevolgd bij de EHBO-vereniging Elst.

 

Tijdens deze ochtend zijn de deelnemers voorgelicht over de signalen van hartfalen (en de verschillen bij mannen en vrouwen), de melding bij 112 en de behandeling van de melding door de meldkamer. Daarnaast is er veel geoefend met reanimeren, de plaatsing en bediening van de AED en hoe te reageren bij verstikking (Heimlichgreep) en de stabiele zijligging.

Naast dat het een zeer leerzame ochtend was, was het gezellig en leuk om nieuwe buurtgenoten te leren kennen.

Na afloop van de cursus hebben de deelnemers een certificaat ontvangen en hebben zij zich aangemeld als burgerhulpverlener bij HartslagNu. Als burgerhulpverlener kan je opgeroepen worden door de meldkamer bij meldingen voor de AED-inzet in je omgeving om hulp te verlenen. De deelnemers aan de cursus zullen eind van het jaar worden uitgenodigd voor een herhalingsles, zodat kennis en kunde ook actueel blijft.

Ben je zelf EHBO-opgeleid en wil je ook burgerhulpverlener worden, meld je aan bij HartslagNu. Hoe meer burgerhulpverleners hoe beter!

Heb je ook interesse in de AED- en reanimatiecursus, neem contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., dan kunnen we kijken of we nog een cursusochtend kunnen organiseren voor de Brienenshof. Of neem direct contact op met EHBO-vereniging Elst.

En we blijven hopen dat inzet van de AED niet nodig is….