Op weg naar een duurzamere Brienenshof

  • Gepubliceerd: maandag 04 oktober 2021 16:49
  • Hits: 326

Zou je graag je huis willen verduurzamen, maar weet je niet waar te beginnen? Wil je jouw omgeving aanpassen aan het veranderende klimaat? Of heb je andere ideeën over hoe onze wijk duurzamer in te richten? Maak dan kennis met het "Buurtinitiatief Brienenshof Duurzaam", een project vanuit enkele bewoners van de wijk Brienenshof. Wij willen enerzijds de huizen verduurzamen door isolatie, energieopwekking en andere aanpassingen en anderzijds kijken hoe we in de wijk omgaan met wateroverlast, verdroging, hittestress en een ongezonde omgeving. Bij voldoende belangstelling willen we projecten opzetten om de duurzaamheid en de gevolgen van het klimaat aan te pakken.

Lees meer in het artikel: Op weg naar een duurzamere Brienenshof

Kleine maatregelen en bespaartips

  • Gepubliceerd: dinsdag 10 mei 2022 10:33
  • Hits: 7

Ook kleine maatregelen / bespaartips helpen bij het energiezuiniger en comfortabeler maken van je woning. Waarschijnlijk heb je al een maatregelen genomen en adviezen ter harte genomen. In deze lijst kun je de punten aankruisen, die voor jou nog interessant zijn om uit te voeren.

klimaatadaptatie

  • Gepubliceerd: zaterdag 08 januari 2022 17:45
  • Hits: 100

Wil je jouw omgeving aanpassen aan het veranderende klimaat?

 Denk hierbij aan het inspelen op langdurige en hevige regenbuien, hoge temperaturen en droogte waarmee we  te maken (kunnen) hebben.  Maar ook je omgeving comfortabeler maken voor vogels, vlinders, bijen en andere insecten. Dit betekent de omgeving aanpassen en je voorbereiden op de gevolgen van het veranderende klimaat, dit noemen we ook wel klimaatadaptatie.

Wat kan jij zoal doen in je eigen tuin, alle beetjes helpen!

Te zijner tijd willen we kijken of er projecten zijn die we gezamenlijk, als bewoners van Brienenshof, kunnen realiseren in de eigen tuin of openbare ruimte.

 

Lees meer in: Informatie en inspiratie over klimaatadaptatie.

 

Informatiepakket Isolatieactie Gemeente Overbetuwe

  • Gepubliceerd: zondag 19 december 2021 16:00
  • Hits: 160

Goede woningisolatie kan u honderden euro’s per jaar besparen op uw energierekening. U krijgt een comfortabelere woning én u draagt uw steentje bij aan het milieu. Om u daar een handje bij te helpen, organiseren gemeente Overbetuwe en Regionaal Energieloket een isolatieactie voor haar inwoners.

Lees meer in het informatiepakket

 

 

Tussen Kolen & Parijs

  • Gepubliceerd: zondag 19 december 2021 15:17
  • Hits: 141

ER KAN VEEL MEER DAN JE DENKT!

Vele druppels hollen de steen uit. We denken vaak dat de energietransitie alleen met grote stappen kan, maar de groei van zonne-energie ontstond toch voor een groot deel doordat miljoenen mensen zonnepanelen op hun dak namen. Veel kleine stappen hebben samen ook veel effect. Juist lokaal is daar meer draagvlak voor

Lees het artikel "Tussen Kolen & Parijs"