Op weg naar een duurzamere Brienenshof

  • Gepubliceerd: maandag 04 oktober 2021 16:49
  • Hits: 161

Zou je graag je huis willen verduurzamen, maar weet je niet waar te beginnen? Wil je jouw omgeving aanpassen aan het veranderende klimaat? Of heb je andere ideeën over hoe onze wijk duurzamer in te richten? Maak dan kennis met een initiatief vanuit enkele bewoners van de wijk Brienenshof. Wij willen enerzijds de huizen verduurzamen door isolatie, energieopwekking en andere aanpassingen en anderzijds kijken hoe we in de wijk omgaan met wateroverlast, verdroging, hittestress en een ongezonde omgeving. Bij voldoende belangstelling willen we projecten opzetten om de duurzaamheid en de gevolgen van het klimaat aan te pakken.

Lees meer in het artikel: Op weg naar een duurzamere Brienenshof

klimaatadaptatie

  • Gepubliceerd: zaterdag 08 januari 2022 17:45
  • Hits: 16

Wil je jouw omgeving aanpassen aan het veranderende klimaat?

 Denk hierbij aan het inspelen op langdurige en hevige regenbuien, hoge temperaturen en droogte waarmee we  te maken (kunnen) hebben.  Maar ook je omgeving comfortabeler maken voor vogels, vlinders, bijen en andere insecten. Dit betekent de omgeving aanpassen en je voorbereiden op de gevolgen van het veranderende klimaat, dit noemen we ook wel klimaatadaptatie.

Wat kan jij zoal doen in je eigen tuin, alle beetjes helpen!

Te zijner tijd willen we kijken of er projecten zijn die we gezamenlijk, als bewoners van Brienenshof, kunnen realiseren in de eigen tuin of openbare ruimte.

 

Lees meer in: Informatie en inspiratie over klimaatadaptatie.

 

Informatiepakket Isolatieactie Gemeente Overbetuwe

  • Gepubliceerd: zondag 19 december 2021 16:00
  • Hits: 35

Goede woningisolatie kan u honderden euro’s per jaar besparen op uw energierekening. U krijgt een comfortabelere woning én u draagt uw steentje bij aan het milieu. Om u daar een handje bij te helpen, organiseren gemeente Overbetuwe en Regionaal Energieloket een isolatieactie voor haar inwoners.

Lees meer in het informatiepakket

 

 

Tussen Kolen & Parijs

  • Gepubliceerd: zondag 19 december 2021 15:17
  • Hits: 32

ER KAN VEEL MEER DAN JE DENKT!

Vele druppels hollen de steen uit. We denken vaak dat de energietransitie alleen met grote stappen kan, maar de groei van zonne-energie ontstond toch voor een groot deel doordat miljoenen mensen zonnepanelen op hun dak namen. Veel kleine stappen hebben samen ook veel effect. Juist lokaal is daar meer draagvlak voor.

Lees het artikel "Tussen Kolen & Parijs"

Verslag meeting over duurzaamheid van 17 november

  • Gepubliceerd: dinsdag 26 oktober 2021 13:30
  • Hits: 54

Woensdag 17 werd de eerste (zoom)meeting gehouden over duurzaamheid in onze wijk. 

Hier het verslag van deze meeting 

 1)  De complete presentatie "Duurzaamheid Brienenshof - presentatie 17-11-2021.pdf" met daarin opgenomen alle resultaten van de Mentimeter polls.

 2)  Een overzicht van wat al gedaan is en nog van plan is te gaan doen : "Gedaan en van plan te doen.pdf".

 

Er is niet geteld maar wij schatten een deelname aantal van rond de 30 personen, inclusief genodigden.  

Aangetekend moet worden dat de oproep van de gemeente om mee te doen aan klimaatoplossingen met een vergoeding van €90 zoveel aanmeldingen heeft gehad dat de pot al leeg is, erg jammer. 

Wij gaan nu aan de slag hoe we de resultaten van deze bijeenkomst kunnen structureren en kunnen oppakken, samen met jullie, de buurtbewoners. 

Mochten er bewoners zijn die actief willen worden en willen bijdragen aan dit duurzaamheidsinitiatief dan kan dat via een mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Tot nu toe heeft Geert-Jan Sweers zich aangemeld en Martin Luikinga geeft aan de communicatiekanalen van de buurtvereniging te kunnen gebruiken.

 

Veel dank aan onze gasten, klimaatburgemeester van de gemeente Overbetuwe Brigitta Nijssen, Michael Urlings, Kwartiermaker Warmte bij de Gemeente Overbetuwe en Wim van Megen van het loket Duurzaam Wonen.

 

Tenslotte danken de initiatiefnemers jullie met je deelname en bijdrage. Zowel de opkomst als het enthousiasme overtroffen onze verwachting en we geloven echt iets moois op te kunnen bouwen in onze wijk.

 

Wilma Hoekstra,

Johan Rasing,

Alie Schiere,

Hans Suurmond